24 Hores Corredors.cat i Mitja de Vilanova, 17-18 de desembre de 2022

UN “DOBLET” CURIÓS: DUES COMPETICIONS EN MENYS DE DOTZE HORES

He fet moltes coses curioses al llarg de la meva carrera, però el cap de setmana del 17 i 18 de desembre en vaig fer una de molt especial. La matinada de dissabte a diumenge, en concret des de les dues i fins les tres, vaig córrer a les pistes de Can Dragó, a la Meridiana, un relleu de les 24 hores que cada any organitza Corredors.cat. Un cop més vaig formar part de l’equip que recorda l’enyorat Zenón, un company de Corredors.cat que va morir d’ELA. També es forma un altre equip per homenatjar el Biel, un altre company també tristament desaparegut per aquesta malaltia.

Vaig agafar el relleu de la Mariona, una altra bona amiga, i vaig fer el què vaig poder per no perjudicar gaire l’equip. Vaig fer 24 voltes pel carrer 6 de la pista, cosa que suposa uns 10 quilòmetres i mig.

Un cop acabat vaig anar a dormir unes tres horetes abans de marxar cap a Vilanova i la Geltrú, on a dos quarts de 10 del matí començava la mitja marató. És una de les clàssiques del meu calendari i una de les més estimades. Allà hi tinc la meva millor marca (1:20:50) i també hi vaig fer l’última mínima per anar a la marató de Nova York quan encara no tenia la inscripció garantida.

Vaig sortir amb la idea de fer la millor marca de la temporada, cosa no gaire complicada perquè a Mollerussa havia fet dues hores i 5 minuts, i pensava que, si les coses anaven bé i no acusava l’esforç de la matinada, podria fins i tot baixar de les dues hores. Dit i fet. Em vaig trobar molt bé durant tot el recorregut i vaig acabar en 1:57:17. Prou content, i més si tenim en compte que dissabte havia treballat fins la una de la matinada. I el diumenge, per descomptat, hi vaig tornar…

Ara la pròxima cursa serà la clàssica de Sant Esteve rodant pel riu Ripoll, a Sabadell.