Cursa Cooperativa Molí Nou, 23 de juny de 2024

UNA CURSA INÈDITA A SANT BOI PER ACABAR LA TEMPORADA 2023-2024

Després de córrer la Cursa Memorial David Rovira vaig donar per acabada la temporada i vaig obrir un període de descans, amb la intenció de tornar a l’activitat cap al juliol, de cara a la marató de Budapest del 13 d’octubre. Però com que jo tanco les temporades el 30 de juny, encara he fet una última cursa, que farà que tanqui la temporada amb 29, cinc més que la 2022-2023. En total ja en tinc 981, o sigui que molt probablement arribaré a les 1.000 curses la pròxima temporada.

Aquesta última cursa va ser totalment improvisada i he de dir que no sabia de la seva existència. Vaig buscar si n’hi havia alguna el dia 23 de juny i només vaig trobar la Cursa Popular Ciutat Cooperativa Molí Nou, a Sant Boi de Llobregat, una cursa de 5 km. Les inscripcions estaven tancades, però com que a Sant Boi hi tinc un amic, el Manolo “Runnersantboi”, vaig contactar amb ell i em va aconseguir una inscripció fora de termini.

Em vaig presentar a Sant Boi una hora abans de la cursa, amb una sensació estranya de molta mandra i poques ganes de córrer, després de tres setmanes de descans i d’haver dormit només unes cinc horetes per la feina. Però com que només eren 5 km vaig pensar que no m’hauria d’esforçar gaire.

Vaig sortir amb el Manolo i un altre amic del seu club i la veritat és que vaig notar molt la inactivitat. Em costava agafar el ritme, tot i que anàvem pràcticament a 5 i mig. Em vaig adonar de dues coses, que, de fet, ja sabia. Una, que l’edat no perdona i que cada dia anem més lents. I l’altra, que la forma es perd molt ràpidament quan es deixa de córrer regularment.

Vam acabar amb un temps de 27 minuts i 18 segons. Estic segur que només un mes abans hauria fet 24 minuts. Però cap problema. He tancat la temporada amb bona companyia i això és el que compta.

La pròxima cursa, que encara no sé quina serà, servirà per començar la temporada 2024-2025.