Cursa de la Mercè, 18 de setembre de 2022

UNA ALTRA CURSA CLÀSSICA DESPRÉS DEL CROS DE L’AMETLLA

 Després del Cros de l’Ametlla de Merola tocava una altra cursa tradicional, la Cursa de la Mercè. Com el Cros de l’Ametlla, també es disputa el cap de setmana abans de la festa major. Aquesta, i la distància de 10 km, és l’única similitud entre les dues competicions. Per la resta, res a veure, ni el tipus de recorregut, ni la participació, ni el paisatge… Res, com un ou i una castanya.

Vaig trobar-me  a la sortida amb el director general d’Esports del Consell Superior d’Esports (CSD).L’Albert Soler és un dels corredors més antics que conec, tot i que abans de dedicar-se a córrer va ser un jugador de waterpolo. Vam anar junts fins l’avituallament de l’Arc del Triomf. Després, el vaig deixar marxar perquè jo notava que anava molt forçat. En 5 km em va treure dos minuts…

En qualsevol cas vaig quedar prou content de la marca (53.13), pràcticament la mateixa que l’any passat. Al Cros de l’Ametlla havia fet gairebé una hora, però cal tenir en compte que és una cursa molt més dura.

Ara seguirem amb la preparació per a la marató de Nova York, confiant que aquesta llarga i pesada època de calor s’acabi d’una vegada. La pròxima cursa serà una altra de 10 km, la de la Llagosta.