Cursa de Pallejà, 7 de juliol de 2024

UNA CURSA CLÀSSICA PER COMENÇAR LA TEMPORADA 2024-2025Després d’acabar la temporada 2023-2024 a la Cursa Popular Ciutat Cooperativa Molí Nou, a Sant Boi, el passat 23 de juny, amb una cursa de 5 km, el 7 de juliol ja vaig començar la 20024-2025 a la clàssica cursa estiuenca de 10 km de Pallejà, que aquest any arribava a la 43a edició. És una de les curses més antigues del calendari, però jo només l’havia corregut dues vegades fins ara. Durant molts anys em coincidia amb els meus desplaçaments per feina al Tour i, a més, l’estiu i jo no som gaire bons amics per córrer…

Però m’he de començar a posar les piles de cara a la marató de Budapest del dia 23 d’octubre i aquest estiu em tocarà suar. Ara mateix, el meu estat de forma és pèssim. Potser estic a un 60 o 70 per cent com a molt. Per això vaig córrer a Pallejà sense rellotge, per no posar-me cap pressió. Em sembla que no ho havia fet mai…i això que m’acosto a les mil curses!

Per tant, vaig sortir per sensacions, molt prudent en la primera volta de 5 km, i deixant-me anar una mica més en la segona. Al final, sense tenir ni idea de quina marca em sortiria, encara vaig baixar de l’hora, concretament vaig fer 58 minuts i 25 segons.

El més important, però, és anar augmentant progressivament el quilometratge setmanal i la tirada màxima, per anar agafant de mica en mica la forma.