Cursa d’El Corte Inglés, 7 de maig de 2023

CINC ANYS DESPRÉS TORNO A CÓRRER LA MARE DE TOTES LES CURSES I FAIG MMP DE LA TEMPORADA EN 10 KM

Sempre s’ha dit que l’afició de la gent per les curses populars comença amb la Cursa d’El Corte Inglés, que podríem considerar, doncs, com “la mare de totes les curses”. En el meu cas recordo que quan vaig aterrar a Barcelona a finals dels 70 per estudiar i treballar vaig descobrir amb aquesta cursa, la de la Mercè i l’open de la Jean Bouin un món que ben aviat seria el meu i que derivaria en les maratons.

Potser per això, de tant en tant m’agrada participar en la cursa d’El Corte Inglés, que ara, gràcies a Championchip, permet als corredors habituals de tenir una sortida tranquil·la, sense les empentes i aglomeracions típiques d’aquesta cursa tan multitudinària. Així, vaig poder córrer a bon ritme ja des del començament i, aprofitant la baixada de la Diagonal, vaig fer uns parcials de 4.41, 4.35, 4.39 i 4.39 en els 4 primers km, que tenen un perfil clarament favorable.

Vaig passar la catifa del km 5 en 24.12, millor marca de la temporada, i vaig acabar en 48.48, que també és, de llarg, el meu millor 10.000 des de fa molt temps. Evidentment, no es poden tenir en compte aquestes marques, que en cap cas serien “homologables”, però sí que em permeten pensar que arribaré en bones condicions a la marató de Vitòria de la setmana que ve.