Cursa dels Bombers, 24 d’octubre de 2021

MILLOR MARCA DE LA TEMPORADA A LA CURSA DELS BOMBERS

Després d’haver fet 53, 51 i 50 minuts en les tres primeres curses de 10 km de la temporada, la Cursa dels Bombers de Barcelona es presentava com una bona oportunitat per mirar de trencar la barrera dels 50 minuts, un objectiu que no fa pas massa hauria semblat “peccata minuta” però que ara suposa un esforç important.

Vam sortir amb el Xavi Bonastre, que tenia el mateix objectiu, després d’escalfar durant uns 5 o 6 km, i ben aviat vam veure que l’empresa no seria tan fàcil. En els primers tres quilòmetres s’ajunta el fet d’haver de sortejar molts corredors, amb el desnivell de pujada de l’Avinguda del Paral·lel. Això va fer que al pas pel km 5 el cronòmetre ja marqués 25 minuts i 44 segons. Això ens obligava a fer la segona meitat molt més ràpida que la primera. El perfil de la prova, però, ho afavoria i no vam llençar la tovallola. En el tram de baixada per la Via Laietana, ja vaig veure que l’objectiu estava aconseguit, i al final vaig fer una marca real de 49 minuts i 37 segons, clarament la més ràpida de la temporada. Hi ha marge de millora, és clar, però no sense un esforç important. Ara ja no es baixa de 50 sense baixar de l’autocar…


El pròxim objectiu serà molt original. Diumenge que ve, 31 d’octubre, correré als Camps Elisis de París en una experiència única. Es tracte de recórrer 5 km intentant creuar la línia d’arribada abans que el plusmarquista mundial de marató, Eliud Kipchoge. Evidentment, els atletes populars sortirem abans que ell, però haurem de córrer per evitar que ens atrapi. El premi és una plaça per a la marató popular que s’organitzarà a París el mateix dia i en el mateix recorregut que la marató dels Jocs Olímpics del 2024. A veure si hi ha sort!