Cursa dels Mossos de Badalona, 16 d’abril de 2023

MILLOR MARCA DE LA TEMPORADA EN 10 KM A LA CURSA DELS MOSSOS DE BADALONA

Cada vegada costa més trobar curses inèdites en el meu historial. Però el calendari està cada vegada més ple. El 16 d’abril vaig participar en la cursa dels Mossos d’Esquadra que es feia per segona vegada a Badalona per recaptar fons per una bona causa, la investigació que estan portant a terme els investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per desenvolupar un tractament de teràpia gènica per la malaltia degenerativa ultra rara anomenada paraplegia espàstica (SPG52) Per això la cursa porta el sobrenom de “la lluita d’Abril”, una noia que té aquesta malaltia.

Vaig sortir amb el Xavi Bonastre. Tots dos érem conscients que ja no estem per baixar dels 50 minuts, però vaig estar molt a punt d’aconseguir-ho. Vaig fer 50.05, i crec que hauria baixat si no hagués perdut tant de temps a la sortida, on es barrejaven els corredors dels 10 km, els 5 km i la caminada popular. Va ser complicat córrer bé en el primer quilòmetre.

En qualsevol cas és la millor marca de la temporada en la distància, tot i que crec que potser hi faltava algun metre. Tant a mi com al Xavi el GPS ens va marcar 9.900 metres.