Curses a casa, primavera del 2020

“CONFINACURSES” A CASA PER CULPA DEL COVID-19

Després de fer la marató de Malta el dia 1 de març, res em feia pensar que vindria un llarg període sense poder fer cap cursa. La pandèmia del coronavirus Covid-19 es va instal·lar a tot el món i va afectar la vida de tothom. La gravetat de la situació convertia en una simple anècdota que no es poguessin fer curses, tot i que la suspensió de totes les programades va afectar milions de corredors a tot el món.

A Catalunya, per fer més suportable la situació, van sortir com bolets les “confinacurses”, és a dir, córrer dins de casa de manera individual, sense contacte amb els companys, però amb finalitats solidàries, ja que totes les inscripcions serveixen per recaptar fons per a la recerca de la vacuna del coronavirus.

La primera d’aquestes “curses” la vaig fer tot sol a Sant Just, perquè treballava, però totes les altres les ha compartit amb la Cristina i la Fiona a la nostra casa de Sallent. Córrer en un passadís de 20 metres i acumular fins a 10 km no és la millor manera de practicar el nostre esport, però és l’únic que podem fer en aquests moments. Això i esperar que el confinament s’acabi aviat i no triguin a tornar les curses que tant ens agraden.