Curses nadalenques, del 23 al 31 de desembre de 2023

CINC CURSES PER ACABAR L’ANY I ARRIBAR ALS 100.000 KM CORREGUTS A LA MEVA CARRERA

Ja feia uns mesos que havia calculat que podia acabar l’any 2023 arribant a la xifra rodona de 100.000 km recorreguts des que vaig començar amb aquesta afició a finals dels anys 70. Per tant, vaig planificar els entrenaments i les curses del mes de desembre per assolir la xifra màgica el 31 de desembre.

En els últims dies de l’any vaig poder gaudir d’aquesta acumulació de quilòmetres participant en diferents curses nadalenques. Vaig començar el dia 23 amb l’habitual Cronoescalada solidària que Corredors.cat organitza cada any a les Fonts de Montjuïc. Es tracta de pujar les escales per una banda fins al Palau Nacional i baixar per l’altra, intentant no ensopegar i trencar-se la carcanada…

El dia de Sant Esteve tenia una altra cita clàssica, la de la Cursa del Riu Ripoll. Només m’he perdut dues de les 21 edicions disputades. Aquest any s’ha recuperat l’itinerari habitual, amb un recorregut de 9 km i mig.

La següent cita va arribar el dia 30 a Castelldefels. L’empresa ZonaVip Events va decidir ajuntar dues curses clàssiques, la del Capó i la Pujada al Castell. La nova cursa es titula “El capó puja al Castell”, amb un recorregut d’uns 6 quilòmetres i mig. Només els últims 500 metres són realment durs. La resta, inclosa una volta completa al Canal Olímpic, és totalment plana.

Entre la cursa i l’escalfament em vaig situar en els 99.980 quilòmetres i, per tant, n’havia de fer 20 l’últim dia de l’any per arribar als 100.000. Com que amb el Xavi Bonastre ens havíem inscrit a les dues curses de la Sant Silvestre del RACC a Badalona, la de 5 quilòmetres i la de 10, es tractava de sumar 5 quilòmetres més en l’escalfament. En vam fer 4 abans de començar i un entre les dues curses.

La cursa de 10 va ser molt emotiva perquè sabia que, quilòmetre a quilòmetre, m’anava acostant a l’objectiu. També ens va acompanyar l’amic Xavi Sanz, que va immortalitzar en un vídeo la meva arribada a meta.

L’endemà al matí, dia de Cap d’Any, vaig fer els primers quilòmetres de la segona centena de miler de la meva vida. És evident que no arribaré als 200.000 quilòmetres, però anirem fent mentre el cos aguanti.

Ara toca seguir preparant la marató de Múrcia, i pel camí farem la Mitja de Sitges, els 10 km de Sant Antoni i la mitja de Terrassa.