Jean Bouin, 25 de novembre de 2018

LA JEAN BOUIN, UNA “CLÀSSICA”

En ciclisme les curses més tradicionals reben el nom de “clàssiques”. Evidentment, aquest adjectiu es pot aplicar també a les proves atlètiques més antigues, que amb els anys han esdevingut autèntics referents. És el cas de la Jean Bouin, que s’encamina cap al seu centenari.

Personalment va ser una de les primeres curses que vaig córrer, aprofitant que el 1979 es va crear la “open”, que permetia la participació sense estar federat. També en vaig córrer un parell com a federat, i recordo haver patit com poques vegades a la vida per evitar que les figures et doblessin abans de començar la tercera volta, cosa que suposava la desqualificació automàtica.

Aquest vaig córrer novament la “open” i vaig quedar prou satisfet perquè, tot i haver dormit poques hores, vaig millorar d’onze segons la marca feta al Cros de Sants el mes passat i, per tant, vaig fer marca de la temporada: 48:11. En aquest circuit, amb el Paral·lel i el Carrer Lleida en la part final, és prou bona marca. A més, vaig fer 24:32 el primer 5.000 i 23:39 el segon.

Marxant de Montjuïc encara vaig tenir temps d’anar a veure la Fiona al cros escolar de Calders. A veure si l’any que ve l’apunto a la Jean Bouin i així no vaig tant de bòlit…