Mitja marató Colomenca, 3 de febrer de 2019

BONA MARCA A SANTA COLOMA DE GRAMENET

Una setmana després de fer a Vilafranca la millor marca en 10 km de les últimes tres temporades, vaig repetir l’experiència a Santa Coloma de Gramenet en la distància de mitja marató. Era la tercera vegada que feia la Mitja Colomenca i no sortia amb una idea predeterminada de marca. Sabia que no era un recorregut planer perquè es puja per la carretera de Montcada, i la temperatura era fresqueta. A més, vaig fer uns tres quilòmetres previs per sumar una tiradeta llarga en la meva preparació per la marató de Malta. En qualsevol cas pensava que podia acostar-me a la marca que havia fet el desembre a Vilanova (1:44:49) i vaig decidir intentar-ho perquè tenia pressa per acabar. La Fiona corria a Santpedor l’últim cros escolar del curs a un quart d’una del migdia i volia mirar d’arribar a temps per veure-la. Sabia que si feia més d’1:45 a la mitja seria difícil ser-hi a temps.

Vam sortir amb el meu amic Carlez Mira just darrere de la “llebre” d1:45. A mesura que pujàvem cap a Montcada el grupet es va anar allunyant, però sempre el teníem controlat. Cap al km 9 el Carlez em va dir que no podia aguantar el ritme i que marxés tot sol. Em va saber greu i no ho hauria fet si no fos pel tema del cros de la Fiona. Però quan em vaig veure sol vaig decidir augmentar una mica el ritme i mirar d’atrapar el grup de la “llebre”. Ho vaig aconseguir cap al km 15, ja de tornada cap a Santa Coloma. Vaig estar una estona amb el grupet, protegit del vent i recuperant una mica, fins que al final vaig decidir tirar endavant. Els últims dos km se’m van fer una mica llargs, però vaig acabar en 1:44:21, per tant, 28 segons menys que a Vilanova i millor marca en la distància en les tres últimes temporades.

Ara toca la mitja de Barcelona. No sé si milloraré la marca perquè correré 7 km previs per fer la tirada llarga de la preparació per Malta.

Per cert, vaig arribar a temps per veure córrer la Fiona a Santpedor!