Ultra Clean Marathon, 16 de març de 2024

CÓRRER EN EQUIP I RECOLLINT BROSSA, UNA EXPERIÈNCIA INÈDITA EN LA MEVA CARRERA

El dissabte 16 de març vaig participar en una cursa totalment diferent al què havia fet fins ara, l’Ultra Clean Marathon. Es tracta d’un repte esportiu i ambiental que vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes i apel·la a la seva capacitat d’acció per la natura. Em va proposar ser-ne ambaixador, a part de participar-hi, i ho vaig acceptar ràpidament.

Durant la cursa, que es pot fer de manera individual o per equips, es recullen residus abandonats mentre es corre, i al final de cada tram es pesa tot el que s’ha recollit. Així, hi ha també una classificació per veure quin equip ha aconseguit arreplegar més quilos de runa, a banda de la classificació per temps.

Jo vaig córrer en l’equip UCM Urbaser, molt ben acompanyat de l’Albert Bosch i la Laia Andreu. Els agraeixo que s’ajustessin al meu ritme, ja que ells podien haver anat molt més ràpid. Vaig aprofitar per “fitxar” la Laia pel Cros de l’Ametlla d’aquest any. Ella coneix els tres graons del podi de la nostra cursa!

El tram que ens va tocar córrer, el primer, anava de Vic a Manlleu, i era de 13 km gairebé plans i molt bonics. Fins i tot ens va tocar travessar un riu!